Csúsztatot palacsinta |
Hozzávalók: |
Ahány tojás, annyi deci tej, annyi kanál liszt, pici só, cukor, (én legalább 10 tojásból készítem, hogy nekem is jusson, viszont ehhez +1 azaz 11 kanál lisztet adok.) Töltelék: darált dió cukorral. |
Elkészítés: |
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét. A sárgáját kikeverem, bele a pici sót, cukrot, fokozatosan hozzá a tejet és a lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ha kész óvatosan beleforgatom a fehérjét. Palacsintákat sütök kicsi olajon, de csak az egyik oldalát. A darált cukros dióval meghintem bőven, majd tortaszerűen tornyozom és így is szeletelem. |
Melegen és hidegen is kitűnő, kis tejszínhabbal szoktam (ha nem fogyózunk) megdíszíteni. Egyesek mákkal és lekvárral felváltva is töltik, de én csak így szeretem. Próbáljátok ki nagyon finom! | |